måndag 2 januari 2012

Nytt år. Nya chanser. Nya val. Möjlighet till nystart och nytänk!
Vad ska jag prioritera i år? Hur vill jag att 2012 ska se ut?

Vi har börjat det nya året på samma sätt som vi avslutade det gamla - med renoveringskaos! Planen på att ge barnen större lekyta ledde till en domino-effekt utan like. Min klädkammare skulle förvandlas till himmelsblå sovkoja, kläderna och det övriga som fanns där måste då flyttas, vilket innebar att det måste läggas golv på vinden, köpas plastlådor till förvaring, skaffas nya garderober, flytta in de gamla i bonusdotterns rum, möblera om hennes rum för att få plats, sortera ut kläder som ska ges bort eller säljas eller läggas på vinden tills de blir lagom stora, slänga gammalt skräp, sortera undan sådant man inte behöver, bygga våningssäng, tömma barnens rum, spackla, slipa, tejpa, måla, måla, måla, tvätta penslar, åka och köpa färg, göra hål i väggar, tvätta penslar, bära upp saker på vinden, måla...

Ibland undrar jag om vi är galna, ägnar hela barnens jullov åt att fixa detta, är vakna halva nätterna och stressade och sura på dagarna, men när ska man annars hinna göra en sådan här stor förändring? Jag kommer skrika högt nästa gång någon säger att de renoverade ett rum en förmiddag medan barnen lekte eller att de målade en vägg på en kaffekvart - det tar otroligt mycket tid att fixa ett rum från grunden om man ska göra det själv.
Så mycket jobb, men vi hoppas på att det leder till att barnen leker mera i sitt rum istället för i hela huset, får lättare att städa undan efter sig samt sover i sina egna sängar hela natten. Ett hopp om ett smärre mirakel alltså! Då är det värt det! Det är redan nu värt det, när jag tänker efter, att se hur det lyser i barnens ögon när de ser varje liten förändring, varje framsteg, att se hur de med stor koncentration "hjälper till" att måla väggarna i favoritfärgerna rosa och grönt. Hur de jublar över backar och små krokar i dessa färger för några futtiga tior från IKEA och hur de planerar för hur det ska bli när de får bjuda hem kompisar första gången och får visa upp sitt nya rum. Vi får ha något slags invigningsfest tror jag. Med salta pinnar och bål.

Men på onsdag drar vi iväg på minisemester till Borås och då ska vi bara vara och umgås med varandra och våra vänner vars hem vi ska invadera. Sedan startar vårterminen, en termin som ska bli lugnare än hösten och där vi ska hinna njuta av varandra och våra fantastiska barn!

Gott nytt år allihopa!

1 kommentar:

  1. Låter härligt ändå - särskilt det sista, med lugnare termin och att njuta av de fantastiska barnen! KRAM! Hälsar Elisabeth.

    SvaraRadera