torsdag 13 oktober 2011

Vardagstetris

Level 1.
Väcka två barn, tjata i dem frukost, övertyga dem om att de inte alls är hostiga trots att de försöker verka jättesjuka för att få vara hemma och titta på film och leka (men ingen lurar en skådespelerska!), helt gå ifrån alla sina principer kring barnuppfostran och tankar om vikten av lek för att få på dem kläderna och få in dem i bilen. 
Level 2
Få ur barnen ur bilen, forcera hinder som staket som är roliga att klättra på, hundkojor som man bara måste undersöka, bommar att hänga i, hönor att titta på och så äntligen nå målet, lekskolan grind där man kan leverera barnen till kompisar och fröknar.
Level 3
Anlända till jobbet, jaga rätt på någon som vet något, fixa lokalen, planera sångerna, desinficera rytmikäggen för att undvika bacillutbyte, undanröja allt som en ettåring kan finna spännande eller som är farligt eller på annat sätt inte bra, leda babysång, fixa fika, vara social, sjunga mera, städa undan, tvätta handdockorna som brukar vara välsugna efter passet, äta lunch, åka till nästa jobb.
Level 4
Undervisa fnissiga 13-åringar, rapportera frånvaro, åka till det tredje jobbet för att lämna en nyckel och hämta en iPad, åka tillbaka till första jobbet nu med en stor tvättsäck eftersom vår tvättmaskin har pajat och sonen samtidigt passar på att kissa igenom två blöjor per natt, tvätta, planera kvällens undervisning, försäkra mig om att maken får tag på bilen samt hämtar barnen och ett av barnens fadder och åker med dem till dotterns ridning, äta middag.
Level 5
Hänga tvätt, starta en till, kvällsundervisa, regissera en pjäs, kommunicera med maken i smyg om vart jobbets dusch befinner sig, få in all tvätt i varierande grad av blöthet samt två övertrötta nyduschade och pyjamasförsedda barn i bilen för att åka hem, stanna på vägen och köpa matsäck inför barnens utflykt nästa dag, muta barnen med lån av iPhone för att få dem att vänta i bilen, släpa in allt i hemmet.
Level 6
Borsta tänder på barn som nu blivit speedade av trötthet och inte alls somnade i bilen som tänkt, hänga tvätt, packa upp, få barnen i säng, koka varm choklad, svara på mail, logga in på skolans webbplats, skriva text vars deadline närmar sig med stormsteg, surfa på hem-net, kommunicera med maken över varsin dataskärm, äta kvällsfika tills man blir illamående, plocka lite, fånstirra på dataskärmen i hopp om att texten då skriver sig själv, fastna på toalettstolen med tandborsten i ena handen och iPaden i den andra - helt enkelt för trött för att ta sig därifrån.
GAME OVER


2 kommentarer:

  1. Jag läser och tänker att just precis så är det, fast det är det ju egentligen inte för mig. Men jag kan ju känna igen mig även fast inte innehållet är det samma. Nu och klockan tio över åtta och det börjar bli helt okej att gå och sova. Godnatt!

    SvaraRadera
  2. Tur att det finns extraliv då!

    SvaraRadera