måndag 10 oktober 2011

3-årig assistent

I morse hostade sonen som värsta kedjerökaren, han var helt klart för hängig för att gå till lekskolan och ingen av oss hade möjlighet att vabba. Då packar man den bärbara DVD:n, böcker, skivor, vindruvor och chokladbollar och tar med son och vagn till jobbet. Dottern, som tycker livet måste vara rättvist, fick förstås ett ilskeutbrott över denna orättvisa som varade hela morgonen och resulterade i att hon fick åka till lekskolan med oborstade tänder, rufsigt hår och utan frukost. Spåren av detta håller hon just på och städar upp samtidigt som hon refererar bitar ur Saltkråkan om Märta Grankvists förträfflighet! "Vem är det som städar? Märta. Vem är det som sköter affären? Märta. Vem är det som lagar maten? Märta."
Detta innebar att nästan inget blev gjort på jobbet och att det lilla jag lyckades få till tog trippelt så lång tid som det brukar, men eleverna charmades i alla fall av den lilla 3-åringen som dansade, trummade och sjöng. Hur var det nu med att bli trött när man var sjuk?
Tur att det är drama jag undervisar i, när sonen börjar spexa inför alla och nödvändigtvis ska ha vagnen placerad mitt på "scenen".

Gårdagens höjdpunkt var att jaga flygplan på Arlanda i väntan på pappa! Och hästridningen på basaren. Och kanske att sjunga med Mamma Mu. Och min höjdpunkt var att maken äntligen kom hem och vi blev två vuxna som kunde hjälpas åt igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar