söndag 17 februari 2013

Tacktal

Januari och februari är ju de stora galornas tid, då människor får ta emot pris och hålla tacktal. Jag kommer aldrig få stå på en sådan gala så länge det inte uppfinns pris för bästa vardagstetrisspelare. Men det finns ju i alla fall människor jag vill tacka, utifrån min roll som professionell spelare av ovannämnda spel. När man spelar vardagstetris behövs det goda medspelare, människor omkring som ställer upp och hjälper till. Vi har turen att ha några sådana omkring oss, några vardagshjältar som vi försöker tacka men ibland kanske tar för givna.

Tack mamma för att barnen får komma till dig ibland och få semester från oss. För att du hittar på utflykter, ger dem vällagad mat och "mormor-sallad", kärlek och tid att bara vara. För att du har samma regler som oss och levererar tillbaka dem glada, mätta, rena och med nytvättade och lagade kläder! Det är värt mycket för oss och dem!
Och tack syster för att du leker med dem, lär dem spanska, älskar dem och förevigar deras liv med dina fina bilder!

Tack barnens farmor och farfar för att ni hämtar sonen en gång i veckan och ger honom det han vill ha i form av blodpudding, glass, lek med farfar, sagor av farmor och Bolibompa på datorn (i smyg för föräldrarna som inte låter honom titta på det!) Dessutom tack för att ni många gånger har räddat oss när allt kört ihop sig och tagit båda barnen, kommit hit och nattat eller lånat ut er bil.

Tack världens bästa fadder som har hämtat dottern en gång i veckan sedan hon började på förskolan för mer än fem år sedan och som går och rider med henne, något som ger både glädje och självförtroende. Förhoppningsvis för er båda!

Tack pappa för att du och din familj har haft barnen flera helger så att vi har kunnat fira bröllopsdagar och andra viktiga dagar. För att de har en naturlig plats i ert liv och hem och för att ni tänker på dem och bryr er.

Tack också "Ämil", världens bästa barnvakt, om man ska tro våra barn - och det är klart vi tror dem! Du har gett dem så mycket värdefullt och vi är väldigt glada över att du finns för dem.

Ett tack även till alla våra fina vänner, ni vet själva vilka ni är, som barnvaktar, lånar ut bilar, lär ut tapetseringskonst, promenerar, lyssnar och umgås med vår förvirrade men härliga familj.

Tack alla!

1 kommentar:

  1. Vad fint kära Jenny!<3 KRAM från moster Elisabeth.

    SvaraRadera