måndag 19 december 2011

Julmeditation

Ta ett djupt andetag, håll kvar - och andas ut...
(Det blir jul även om fönstrena inte är putsade)
Ta ett djupt andetag, håll kvar - och andas ut...
(Julafton kommer även om julgardinerna inte är uppe)
Ta ett djupt andetag, håll kvar - och andas ut...
(Jultomten skräms inte iväg av dammråttor och högar med odefinierat innehåll -han kanske ringer soc-jouren, men jag hoppas han delar ut julklapparna först)
Ta ett djupt andetag, håll kvar - och andas ut...
(Barnens jul blir inte förstörd om det inte finns 25 sorters godis, julmat a la Finlandsfärja och sju sorters kakor)
Ta ett djupt andetag, håll kvar - och andas ut...

Julpsykosen närmar sig och idag har vi varit i ett genomjuligt hem som var sååå fint och välstädat och dekorerat och mysigt och fullt av ljus och - ja, ni gissar rätt, helt barnfritt! Ända tills vi dundrade in och dottern matvägrade och inte ens ville prova alla de små fina juliga plocksakerna och sonen välte ut sitt glas med julmust över finkläderna, mattan och stolen och därefter firade fjärde advent iklädd kalsonger och en strumpa!
Sedan kom vi hem till vårt eget kaos som inte bär minsta spår av den städning vi ägnade fredagkvällen åt. Min enda tröst är att jag gissade alla rätt på vem som var den äkta Tommy Nilsson i Copycat singers - är det ens något man bör erkänna?!?!

Jag har i alla fall nedräkning av måsten, ett jobb i taget avklaras och avslutas för terminen och studierna har jag förträngt och tänker inte komma ihåg förrän glöggen, julskinkan, pepparkakorna och julgodiset ligger som bilringar runt magen! Då ska jag återuppta min bekantskap med magkatarren, migränen, böckerna samt min ovissa vårtermin! (Om någon vill anställa mig och betala mig en snuskigt hög lön för minimalt med jobb, gärna med ett slott på Irland som löneförmån, så är det okej!)

I morgon är en annan dag och då ska vi stoppa nejlikor i apelsiner och dekorera köpta pepparkakor med kristyr på tub och jag lovar er att det blir jul om fem dagar trots detta.

1 kommentar:

  1. Underbart roligt! Funderar själv på att fira jul i kalsonger och en strumpa... Och kanske bakar jag några pepparkakor i mellandagarna. HAHAHAHAHAHA!

    SvaraRadera